Motosikal terbabas, lelaki hilang ditemukan maut dalam longkang di Bagan Datuk
Rangka lelaki berusia 35 tahun ditemukan pekerja pembersihan bersama motosikal di dalam longkang, dua hari selepas keluarga membuat laporan kehilangan.

BAGAN DATUK – Rangka seorang lelaki berusia 35 tahun ditemukan di dalam longkang bersama sebuah motosikal yang dipercayai terbabas di lokasi kejadian.
Ketua Polis Bagan Datuk Mohammad Ali Mohd Jali berkata polis menerima maklumat mengenai kejadian itu pada 3.39 petang selepas pekerja pembersihan yang sedang memotong rumput di lokasi tersebut terhidu bau busuk, sebelum menemukan rangka manusia bersama motosikal di dalam longkang.
Hasil siasatan awal, katanya, mangsa dipercayai menunggang motosikal seorang diri dari arah Teluk Intan menghala ke Sabak Bernam sebelum terbabas ke kiri jalan dan terjatuh ke dalam longkang.
“Mangsa tidak mendapat bantuan sehingga (penemuan rangka) disedari,” katanya dalam satu kenyataan, lapor Bernama.
Turut ditemukan bersama mangsa ialah barang peribadi seperti telefon bimbit, pasport Malaysia dan wang tunai yang dipercayai miliknya.
Mohammad Ali berkata semakan lanjut mendapati satu laporan polis berhubung kehilangan mangsa telah dibuat oleh ahli keluarganya di Balai Polis Teluk Intan pada 5 Ogos.
Orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian diminta tampil membantu siasatan dengan menghubungi pegawai penyiasat trafik Normah Abu Hassan di talian 010-536 4619.
Kes masih disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.
Artikel ini dihasilkan dengan bantuan kecerdasan buatan (AI) mengikut polisi editorial kami.